Glastyper

Alla fastigheter har olika behov, vi erbjuder lösningar för alla.

Absorberande glas/energi glas/termo float

Denna typ av glas släpper in ljuset i rummet men absorberar samtidigt en del av solenergin och skyddar rummet från att bli överhettat. Glaset reflekterar rumsvärmen tillbaka in i rummet.

Reflekterande glas

Denna glastyp är oftast färgad men finns också som ofärgad. På detta glas används metalloxid på beläggningen för att reflektera bort solljus. Tack vare denna teknik så släpper glaset inte in så mycket värme på sommaren och har motsatt effekt på vintern. En annan fördel är att glaset blir mörkare och minskar insyn. Används ofta på kontorsbyggnader.

Ljudisolerande glas

Detta glas är precis som det låter, till för att hålla ljudet ute eller inne.

Härdat glas

Detta glas är 5 gånger kraftigare än ett vanligt floatglas. Om det skulle gå sönder blir glasbitarna små och trubbiga. Enligt boverkets regler om säkert glas i byggnader ska alla fönster och fönsterdörrar med glas lägre än 600mm från golv eller mark alltid ha härdat eller laminerat glas.

Laminerat glas

Glaset består av två eller flera glasrutor och mellan varje skikt sitter en mycket kraftig PVB folie. Om glaset skulle gå sönder sitter det fortfarande kvar på folien. Detta minimerar risken för personskador, men förhindrar också inträde av tredje part i rummet och skapar på så sätt ett tillfälligt skydd mot inbrott. Dessutom förbättrar folien ljudisolering och minskar genomsläpp av UV-strålar. Enligt boverkets regler om säkert glas i byggnader ska alla fönster och fönsterdörrar med glas lägre än 600mm från golv eller mark alltid ha härdat eller laminerat glas.

Kontakta Stjärnfönster

Huvudkontor

0511 – 290 50

Maila oss

Hallsberg

019 – 129 050

Maila oss

Huvdkontor

Skånings Åsaka Gålstad 1
532 96 Skara

Google Maps

Hallsberg

Industrigatan 9
694 32 Hallsberg

Google Maps